Овие јагодови грмушки се искачуваат кон небото...

... и Ви даваат постојано, од крајот на мај до појавата на првите студови, јагоди кои што ќе ги собирате на висина на човечки раст.

Еден француски градинар разви еден навистина необичен вид на јагодови грмушки. Овие јагодови грмушки можат да достигнат висина од над 1,20 м. Во текот на пет месеци, во годината, тие се претрупани со прекрасни плодови кои што Вие ќе ги соберете чисти, здрави и со неповторлив вкус.

Одгледувајте ги во Вашата градина или пак дури и во саксии на Вашиот балкон.

Јагодовите грмушки "Монт Еверест" (поставена трговска марка) кои растат во висина имаат потреба од сосема малку простор за да се вкоренат. Тие се приспособуваат на секакви почви и се отпорни на студ. Доволни се неколку минути за да ги засадите, а потоа ќе треба само да ги оградите со колци и да ги полевате од време на време

Тие создаваат шарен декор во Вашата градина и даваат плод со години.

capsuni

Вие ќе се воодушевувате од ден на ден, гледајќи ги стебленцата како растат сé повисоко и како се покриваат со листови, со цветови, а понатаму и со плодови кои што ќе растат и ќе се множат како големи црвени гроздови. Замислете си ја радоста на Вашите деца, кога ќе им дозволите да ги собираат со едно подавање на раката, тие големи сочни плодови, добро созреани, чисти и без прашина, директно од Вашето јагодово дрво! Ќе собирате од нив сé до појавата на зимските студови, долго време откако вообичаената сезона на обичните јагоди ќе заврши и од година во година тие ќе продолжат да Ви даваат од своите сочни плодови. Да, сега повеќе не е потребно да се наведнувате за да собирате јагоди од земја кои што биле во калта и кои што животните секогаш успеваат да ги вкусат пред да созреат добро.

capsuni